خانه / خط خطی / نُخبه‌کشی

نُخبه‌کشی

نُخبه‌کشی

نُخبه‌کشی
نُخبه‌کشی

مبارکِ اصغر فرهادی و تک‌تک عوامل فیلم قهرمان، نوش جان‌شان، مرحبا؛ دل‌مان شاد شد، حداقل دل من یکی.
نه این که نقدش نکنیم و نپرسیم چرا ذکر نکرده فیلم کپی، یا اصلن کپی هم نه، اقتباسی از مستند آزاده مسیح زاده‌ست؛ نقد او و اثرش جای خود..
وَل این که چرا به جشنواره‌ی کن رفته و جایزه را قبول کرده و… نقد نیست، تفکر دیکتاتورمآبانه‌ای‌ست که بر روح و ذهن عده‌ای هم‌وطن، عمیقن چنگ انداخته.
ساده‌ست ای اهالی مبارزه که تجربه‌ی زیستن با خودکامه را دارید: “همین‌که باید و نباید برای بقیه تعیین کنیم یعنی دیکتاتوری!” مگر نه؟
-چرا به کن رفته؟
-چرا جایزه را قبول کرده؟
-چرا در نقش چریک ظاهر نشده؟!
-چرا از خودِ کن اعلام کودتا نکرده؟!
. . .
فغان از این حرف‌های عامیانه با ژستِ مبارزه و آزادی‌طلبی..
دوست عزیز، فرهادی هنرمندست و نه اپوزوسیون؛ فیلم‌سازست و نه چریک. او حرفش را در اثرش می‌زند، تفکر و جهان‌بینی‌اش را در فیلم‌هایش تصویر می‌کند، چرا که رسالتش در کسوتِ هنرمند چنین است.
انتخاب او این است؛ انتخاب شما نیست؟ خوب نباشد!
شما دوست ندارید این مدل زنده‌گی حرفه‌ای را؟ خوب نداشته باشید!
اگر به دموکراسی معتقدید، او را همان‌طور که هست بپذیرید و باور بفرمایید هم آرامش برتان مستولی می‌شود و هم این رفتارِ شما به‌مراتب به‌تر و سنگین‌تر از پرخاش‌های بی‌اساس است، چرا که از دور به تماشای گود نشستن و گفتنِ لنگش کن، هرگز جایزه و دست‌آوردی برای‌تان به ارمغان نخواهد آورد.
او نباید فیلم می‌ساخته؟! نباید به کن می‌رفته؟! نباید کارش را انجام می‌داده و به حرفه‌اش پایبند می‌مانده؟! بسیار خوب؛ پس بسم‌الله، شما هم سرِ کار نرو، درس نخوان، پیشرفت نکن و فقط بنشین و غر بزن و روحیه‌ی دیکتاتوری‌ات را تقویت کن و تا جان در بدن داری گودرز را ربط بده به شقایق تا که خیال کنی در حال مبارزه‌ای.
فرهادی الیت این مملکت است. نخبه‌ی این آب و خاک است و حداقل وجودش و آثارش برای من یکی باعث سربلندی است. او هنرمندست، نه تندرو و نه اپوزوسیون و نه هر آن‌چه که من و شما، سخت آرزویش را داریم.
البته که دشوارست؛ ولی بیآیید به‌جای جنگیدن با فرهادی و کوبیدن بر فرق سرش، شمشیرمان را آخته از برای نفس اماره کرده و حذر کنیم از نُخبه‌کشی و تعیین بایدها و نبایدها جهت عارض شدن خُنکای دل، چرا که در آن صورت ما تنها و تنها، آن سوی دیگر سکه‌ی کثیف و زنگارگرفته و بی‌ارزشِ دیکتاتوری هستیم.

پی‌نوشت:

۱) برای دریافت اطلاعات در مورد فیلم «قهرمان» اینجا کلیک کنید.

۲) طرح از شهاب جعفرنژاد

این را نیز ببینید

سابرینا و حواشی‌اش

سابرینا و حواشی‌اش

سابرینا و حواشی‌اش! “سابرینا” در هر لیستی از فیلم‌های عاشقانه‌ی سینما جای دارد. اثر ماندگارِ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *